Homemade sensory-play bak: paaseditie

De paasvakantie is de ideale periode om allerlei leuke bezigheden te bedenken die te maken hebben met Pasen/de lente om toch een beetje in die vrolijke en kleurrijke lentesfeer te komen. Ik sta persoonlijk niet achter het Christelijk verhaal over de herrijzenis van Jezus en ik geloof ook niet in de paashaas, maar ik vind het wel ontzettend leuk om op Pasen een uitgebreide brunch te organiseren. Ook een paaseitjeszoektocht is hier enorm geliefd. Ik vind de lente een mooie periode (als het niet teveel regent) en dat mag wel gevierd worden.

Dit jaar staan er veel knutselactiviteiten op de planning. Zo krijgt Alice gedurende de paasvakantie bijvoorbeeld elke dag een figuurtje (een konijn, kuiken of ei) om mee te knutselen zodat we aan het einde van de vakantie een lange slinger hebben die we kunnen uithangen op de dag van onze paasbrunch zelf. We werken dan bijvoorbeeld met verf, stiften, maar ook met veren en watten-pluisjes. We hebben recent ook geschilderd met de schuurspons, wat op zich ook wel een leuke ervaring was. Ik probeer in ieder geval zoveel mogelijk te variëren tussen verschillende soorten materiaal om het leuk en interessant te houden.

Wat hier enorm is aangeslagen is mijn zelfgemaakte sensory-play bak. Concreet houdt dit in dat ik een speelbak heb samengesteld uit allerlei verschillende soorten materialen voor het stimuleren van Alice haar fijne motoriek, en ze vindt het helemaal ge-wel-dig! Ik overloop even welke materialen ik allemaal gebruikt heb.

Voor de ondergrond heb ik lang getwijfeld tussen rijst en havermout, maar rekening houdend met de eventuele rommel besloot ik toch maar om havermout te gebruiken. Dat zuigt mijn stofzuiger toch net iets makkelijker op. Havermout blijft natuurlijk wel makkelijker hangen aan het kleed of aan andere pluizige en zachte voorwerpen. Iets om toch in het achterhoofd te houden.

In Zeeman en Hema verkopen ze altijd wel leuke decoratie-items om de lente in huis te brengen en aangezien mijn bak in het thema Pasen/de lente staat ben ik daar gaan kijken voor leuke dingetjes om de bak mee op te vullen. In Zeeman heb ik schattige kuikentjes en konijntjes gevonden in alle kleuren van de regenboog en in Hema heb ik kleurrijke pompons, vul-eieren en uit hout gemaakte paaseitjes gekocht. Een eierdoos kon uiteraard ook niet ontbreken.

Met dit soort bakken heb je de vrijheid om te kiezen tussen allerlei thema's en heb je tal van mogelijkheden om te variëren tussen verschillende (kindvriendelijke) decoratie-items. Zo prikkel je de nieuwsgierigheid van je kleintje(s). Alice heeft normaal een aandachtsspanne van een goudvis (wat ook niet abnormaal is voor een kleuter van 3), maar met deze bak kan ze zich gemakkelijk een half uurtje amuseren. Ze gebruikt dan een lepel om alle vul-eitjes te vullen met havermout of ze doet alsof ze de kuikentjes en konijntjes voert. Genoeg speelmogelijkheden in ieder geval.

Hoe houd jij je kleintje bezig tijdens de paasvakantie en heb je zelf al eens overwogen om een sensory-play bak samen te stellen? Ik ben benieuwd!
Liefs, 
Evelyn ♡

Een reactie posten

My Instagram

Copyright © The Healthy Student. Made with by OddThemes