Over

Hallo, ik ben Eef! Wat leuk dat je meer te weten wilt komen over het meisje achter deze blog.

Ik ben Evelyn, ik ben 24 jaar oud en ik woon samen met mijn dochtertje in een klein, gezellig appartementje in het boerengat van België dat ook wel West-Vlaanderen wordt genoemd. Naast het opvoeden en grootbrengen van mijn kleine meid houd ik me als actieve duizendpoot graag bezig met psychologie, lezen, schrijven, reizen en sporten.

Psychologie

Mijn interesse voor de menselijke psyche is ontstaan in augustus 2020, het moment dat ik ben gestart met mijn eigen psychotherapie. Vanaf dat punt ben ik me beginnen verdiepen in al dan niet afwijkende gedragspatronen, de dynamieken binnen in een relatie en allerlei psychische stoornissen. De beweegreden achter deze interesse vloeide voort uit mezelf en mijn naasten beter te leren begrijpen, maar inmiddels beschik ik over een hele verzameling aan informatie en kan ik gepassioneerd boekdelen vertellen over hoe wij als mens in elkaar zitten, waarom we doen wat we doen en waarom we zijn wie we zijn. Een groot deel van mijn (achtergrond)kennis heb ik voornamelijk uit zelfbewustwording en zelfstudie gehaald. De tijd die ik tot nu toe besteed heb aan het lezen van boeken en artikelen omtrent psychologie is te belachelijk voor woorden. En ik weet eigenlijk nog steeds van geen ophouden. Wat begonnen is als een onschuldige interesse is in slechts een paar maanden tijd uitgegroeid tot een gedreven hobby. Ik kan me zelfs niet meer voorstellen dat ik ooit een dag zonder heb gekund.

In augustus 2021 heb ik dan ook besloten om mijn opleiding kleuteronderwijs mooi af te ronden en te heroriënteren naar de opleiding toegepaste psychologie met klinische psychologie als afstudeerrichting. Psychologie is niet zomaar een hobby, het is mijn passie. En ik wil van mijn passie mijn droomjob maken. Ik wil mensen counselen die vroegtijdig zijn blootgesteld aan mishandeling, misbruik en/of verwaarlozing, en ik ben ervan overtuigd dat ik met mijn eigen achtergrond en vaardigheden van betekenis kan zijn voor anderen. Mijn ultieme droom is om zoveel mogelijk ervaring en kennis te verzamelen en ooit zelf een eigen praktijk op te richten.

'Je wordt pas mens door je relaties met anderen.' - Sofie Oluwole

Project Butterfly

Ik werd recent geïnspireerd door het boek Traumasporen van Dr. Prof. Bessel van der Kolk om een nieuw project op te starten. In dit project werk ik aan een eigen behandelplan voor CPTSS (complexe posttraumatische stresstoornis) en leg ik als mijn eigen proefpersoon al mijn bedenkingen, realisaties en persoonlijke ervaringen vast in mijn prachtige roze werkmap, terwijl ik CPTSS op verschillende manieren en met verschillende methodes benader.

Het doel van dit project bestaat uit 2 onderdelen. Enerzijds biedt dit project een nieuw perspectief op mijn eigen herstel- en verwerkingsproces en anderzijds hoop ik een samengesteld plan te realiseren waar ik later als psychologisch consulent op verder kan bouwen, een soort handvat voor in de praktijk. Ik wil heel graag jongvolwassenen helpen in het verwerken van trauma's en/of leren omgaan met CPTSS (of andere stoornissen) als ik afgestudeerd ben, omdat ik nu al een ervaringsdeskundige ben in dit gebied.

The Healthy Student

Deze blog biedt mij de mogelijkheid om te schrijven over allerlei verschillende onderwerpen die me bezighouden in het dagelijkse leven en om mijn interesses en hersenspinsels te delen met andere mensen. Schrijven is altijd een uitlaatklep geweest voor mij. Geef mij een pen en papier en ik tover woorden om in porseleinen letters, gegoten in eindeloze zinnen die ieder blanco blad opvullen met de kleuren van blijschap en pijn. Naast poëzie schrijf ik ook graag over mijn reisavonturen, een gezonde levensstijl, het studentenleven, het moederschap en (uiteraard) over psychologie en mental health.

Ik ben van plan om binnenkort een YouTube-kanaal klaar te stomen en video's te publiceren als toevoeging van de onderwerpen die hier op mijn blog aan bod komen. Ik vind het belangrijk om mijn verhaal te delen op verschillende manieren om af te tasten naar de effecten die deze manieren teweegbrengen. Niet iedereen leest immers graag, sommige mensen verkiezen beeldmateriaal.

Mijn doel is om een plekje te creëren waar ik openlijk kan schrijven over verschillende kwesties, een soort toevluchtsoord waar ik anderen kan inspireren en/of motiveren met mijn interesses, inzichten en ervaringen. De onderwerpen die hier aan bod komen zijn enorm uiteenlopend (wat in zekere zin de chaos in mijn hoofd weerspiegelt), maar het voelt goed om iets te doen waar ik energie en plezier kan uithalen en om iets tot stand te brengen waar ik trots op kan zijn.

Ik wil jou als lezer bedanken voor je tijd en interesse en ik hoop van harte dat mijn artikels van betekenis kunnen zijn voor jou. Aarzel niet om mij te contacteren als je een vraag, suggestie of opmerking hebt.

Liefs, 
Evelyn ♡


Een reactie posten

My Instagram

Copyright © The Healthy Student. Made with by OddThemes